Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Πατατοκροκέτες


Υλικά(για 4-5άτομα):

  • 1 κιλό πατάτες
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα(τριμμένη)
  • 2-3 αβγά
  • 1 μικρό κρεμμύδι(τριμμένο)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό(ψιλοκομμένο)
  • αλάτι,πιπέρι
  • φρυγανιά(τριμμένη)
  • λάδι για τηγάνισμα

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βάζετε σε μπόλικο νερό.Ύστερα τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε απ'τον μύλο, για να γίνουν πουρές.
Σπάτε τα αβγά και χωρίζετε τους κρόκους απ' τα ασπράδια.Χτυπάτε  τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και σε χωριστό σκεύος, χτυπάτε τους κρόκους ελαφρά.
Ρίχνετε σε βαθύ μπολ τον πουρέ πατάτας, το τριμμένο τυρί, τους κρόκους, το κρεμμύδι και το μαϊντανό.Αλατοπιπερώνετε καλά, προσθέστε τη μαρέγκα και ανακατεύετε πάλι.
Παίρνετε μικρές ποσότητες απ'το μίγμα και πλάθετε κεφτεδάκια.Κυλάτε τις πατατοκροκέτες μέσα στην φρυγανιά, ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές.
Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και τηγανίζετε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου