Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Χαμπουργκερ-Hamburger




Υλικά για την συνταγή(υλικά για 4 άτομα):

  • 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
  • 4 φέτες μπέικον
  • 4 φέτες τυρί edam
  • 4 μπιφτέκια
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • κέτσαπ/μουστάρδα
  • 1 ντομάτα ώριμη

Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια σ'ένα τηγάνι χωρίς πολύ λάδι(αν δεν βαριόμαστε ανάβουμε κάρβουνα), και ενώ είναι ακόμα καυτό απλώνουμε από πάνω το τυρί για να λιώσει.Τσιγαρίζουμε το μπέικον, στο τηγάνι.Ανοίγουμε τα ψωμάκια, και βάζουμε μέσα το μπιφτέκι με το τυρί.Ύστερα βάζουμε το μπέικον και την ντομάτα, προσθέτουμε μουστάρδα ή κέτσαπ, βάζουμε το μαρούλι και κλείνουμε το ψωμάκι.

Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε, κρεμμύδι και αντί για κέτσαπ ή μουστάρδα να βάλουμε tartaur sauce.Αν σας φαίνονται ακριβά, τα μπιφτέκια του κρεοπώλη μπορείτε να αγοράσετε κατεψυγμένα.Συνοδεύεται ιδανικά, με πατάτες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου