Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Πίτσα Special


Υλικά για την ζύμη:

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2/3 κούπας ζεστό νερό
  • 3 κούπες σκληρό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
Υλικά για την σάλτσα ντομάτας:
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό και ρίγανη
  • 1/3 κουταλάκι αλάτι
Υλικά για την πίτσα:
  • Φέτες πράσινης πιπεριάς
  • Φέτες κόκκινης πιπεριάς 
  • Φέτες μανιτάρια
  • Σαλάμι ή Ζαμπόν
  • Τριμμένη μοτσαρέλα:200 γραμμάρια
  • Τριμμένη παρμεζάνα: 2 κουταλιές
Σε μπολ βάζετε το μισό νερό και διαλύετε την μαγιά.Την αφήνετε 10 λεπτά.Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και το αλάτι και την μαγιά με το υπόλοιπο νερό.Ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.Την σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, για μία ώρα περίπου.
Βάζετε σ'ένα κατσαρολάκι, τα υλικά της σάλτσας και την βράζετε μέχρι να πήξει αρκετά.
Ζυμώνετε την ζύμη για 1 λεπτό, και την ανοίγετε, στο σχήμα του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε.Το ταψί θα πρέπει να το λαδώσετε.
Από πάνω απλώνετε την σάλτσα ντομάτας, την μοτσαρέλα και τα υπόλοιπα υλικά.Πασπαλίζετε με παρμεζάνα.
Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230 βαθμούς στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου, για περίπου μισή ωρίτσα.

Αρκετά εύκολη συνταγή που συνδυάζεται ιδανικά με Coca-Cola και ταινιούλα.

Πρόταση για ταινία: Zombieland

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου