Τα Βασικά της Κουζίνας

Μαχαίρια

Μαχαίρι ψωμιού:


Η μακριά, πριονωτή λεπίδα του,σας επιτρέπει να κόβετε εύκολα ψωμιά, φρατζόλες, ντομάτες, κέικ και άλλα τρόφιμα, σκληρά εξωτερικά και μαλακά στο εσωτερικό τους.









Μαχαίρι του σεφ(Chef's Knife):
Μπορείτε να τεμαχίσετε και να ψιλοκόψετε λαχανικά και άλλα τρόφιμα με την φαρδιά λεπίδα τριγωνικού σχήματος.Είναι το μαχαίρι που χρησιμοποιούν, οι επαγγελματίες μάγειρες για να ψιλοκόψουν με μεγάλη ταχύτητα λαχανικά και μυρωδικά.







Μαχαίρι Κρέατος(Μπαλτάς):
Διαθέτει μεγάλη,φαρδιά και παραλληλόγραμμη λάμα.Είναι βαρύ μαχαίρι και χρησιμοποιείται για τον τεμαχισμό μεγάλων κομματιών κρεάτων.





Μαχαίρι Παπαγαλάκι(Γενικής Χρήσης):
Μικρό  σε μήκος,, με γαμψή μύτη.Είναι ένα αρκετά εύχρηστο μαχαίρι για σκάλισμα, ξεγούβωμα αλλά και πολλές άλλες εφαρμογές.



Μαχαίρι Φιλεταρίσματος Ψαριού:


Η μακριά, λεπτή και ευέλικτη λεπίδα του, είναι κατάλληλη για το αποτελεσματικό φιλετάρισμα του ψαριού.









Μετρήσεις Στερεών

1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι=125 γραμ.                                             1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι=170 γραμ.
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη=225 γραμ.                                            1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη=160 γραμ.
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο=225 γραμ.                                          1 φλιτζ. τσαγιού κακάο=100 γραμ.          
1 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψυχα= 110 γραμ.                            1 φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα=150γραμ.
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι= 225 γραμ.                                                1 φλιτζ. τσαγιού μέλι=350 γραμ.
1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι= 250 γραμ.                                          1 φλιτζ. τσαγιού σαντιγί= 125 γραμ.
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ= 4 γραμ.
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα= 4,7 γραμ.
1 κουτ. γλυκού αλάτι= 4,5 γραμ.

Αντιστοιχίες
3 κουτ. γλυκού=1 κουτ. σούπας
4 κουτ. σούπας=1/4 φλιτζ. τσαγιού
5 1/3 κουτ. σούπας=1/3 φλιτζ. τσαγιού
8 κουτ. σούπας=1/2 φλιτζ. τσαγιού
10 2/3κουτ. σούπας=2/3 φλιτζ. τσαγιού
12 κουτ. σούπας=3/4 φλιτζ. τσαγιού
16 κουτ. σούπας=1 φλιτζ. τσαγιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου