Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Μπριζόλα με μουστάρδα


Υλικά: 

  • Χοιρινές μπριζόλες
  • Αρκετή μουστάρδα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Ρίγανη
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Πλένουμε τις μπριζόλες και τις αλείφουμε και στις δύο πλευρές με την μουστάρδα, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Τις βάζουμε σε βαθύ τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά.
Τις τηγανίζουμε, και τις γυρνάμε διαρκώς για να μην μας καούν και για να παραμείνουν ζουμερές.
Λίγο πριν σβήσουμε την φωτιά, ρίχνουμε και τα κρεμμύδια, και τα αφήνουμε να σωταριστούν.
Σβήνουμε με το λεμόνι και τις σερβίρουμε αμέσως.

Μπορούμε επίσης να σβήσουμε με λευκό κρασί.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Πίτσα Special


Υλικά για την ζύμη:

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2/3 κούπας ζεστό νερό
  • 3 κούπες σκληρό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
Υλικά για την σάλτσα ντομάτας:
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό και ρίγανη
  • 1/3 κουταλάκι αλάτι
Υλικά για την πίτσα:
  • Φέτες πράσινης πιπεριάς
  • Φέτες κόκκινης πιπεριάς 
  • Φέτες μανιτάρια
  • Σαλάμι ή Ζαμπόν
  • Τριμμένη μοτσαρέλα:200 γραμμάρια
  • Τριμμένη παρμεζάνα: 2 κουταλιές
Σε μπολ βάζετε το μισό νερό και διαλύετε την μαγιά.Την αφήνετε 10 λεπτά.Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και το αλάτι και την μαγιά με το υπόλοιπο νερό.Ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.Την σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, για μία ώρα περίπου.
Βάζετε σ'ένα κατσαρολάκι, τα υλικά της σάλτσας και την βράζετε μέχρι να πήξει αρκετά.
Ζυμώνετε την ζύμη για 1 λεπτό, και την ανοίγετε, στο σχήμα του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε.Το ταψί θα πρέπει να το λαδώσετε.
Από πάνω απλώνετε την σάλτσα ντομάτας, την μοτσαρέλα και τα υπόλοιπα υλικά.Πασπαλίζετε με παρμεζάνα.
Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230 βαθμούς στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου, για περίπου μισή ωρίτσα.

Αρκετά εύκολη συνταγή που συνδυάζεται ιδανικά με Coca-Cola και ταινιούλα.

Πρόταση για ταινία: Zombieland

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ντοματοσαλάτα με παξιμάδια



Υλικά:

  • 2 μεγάλα παξιμάδια
  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελιές καλαμών
  • 100 γραμ. φέτα
  • αλάτι, ρίγανη
  • ελαιόλαδο

Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μια σαλατιέρα.Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το κόβετε και το ρίχνετε μέσα στην σαλατιέρα.Κόβετε τα παξιμάδια με τα χέρια σας και τα ρίχνετε κι αυτά στην σαλατιέρα.
Αλατίζετε την σαλάτα, την ανακατεύετε και την περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
Την γαρνίρετε με τις ελιές και τη φέτα, κομμένη σε κύβους.

Πατατοκροκέτες


Υλικά(για 4-5άτομα):

  • 1 κιλό πατάτες
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα(τριμμένη)
  • 2-3 αβγά
  • 1 μικρό κρεμμύδι(τριμμένο)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό(ψιλοκομμένο)
  • αλάτι,πιπέρι
  • φρυγανιά(τριμμένη)
  • λάδι για τηγάνισμα

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βάζετε σε μπόλικο νερό.Ύστερα τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε απ'τον μύλο, για να γίνουν πουρές.
Σπάτε τα αβγά και χωρίζετε τους κρόκους απ' τα ασπράδια.Χτυπάτε  τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και σε χωριστό σκεύος, χτυπάτε τους κρόκους ελαφρά.
Ρίχνετε σε βαθύ μπολ τον πουρέ πατάτας, το τριμμένο τυρί, τους κρόκους, το κρεμμύδι και το μαϊντανό.Αλατοπιπερώνετε καλά, προσθέστε τη μαρέγκα και ανακατεύετε πάλι.
Παίρνετε μικρές ποσότητες απ'το μίγμα και πλάθετε κεφτεδάκια.Κυλάτε τις πατατοκροκέτες μέσα στην φρυγανιά, ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές.
Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και τηγανίζετε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.



Χαμπουργκερ-Hamburger




Υλικά για την συνταγή(υλικά για 4 άτομα):

  • 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
  • 4 φέτες μπέικον
  • 4 φέτες τυρί edam
  • 4 μπιφτέκια
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • κέτσαπ/μουστάρδα
  • 1 ντομάτα ώριμη

Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια σ'ένα τηγάνι χωρίς πολύ λάδι(αν δεν βαριόμαστε ανάβουμε κάρβουνα), και ενώ είναι ακόμα καυτό απλώνουμε από πάνω το τυρί για να λιώσει.Τσιγαρίζουμε το μπέικον, στο τηγάνι.Ανοίγουμε τα ψωμάκια, και βάζουμε μέσα το μπιφτέκι με το τυρί.Ύστερα βάζουμε το μπέικον και την ντομάτα, προσθέτουμε μουστάρδα ή κέτσαπ, βάζουμε το μαρούλι και κλείνουμε το ψωμάκι.

Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε, κρεμμύδι και αντί για κέτσαπ ή μουστάρδα να βάλουμε tartaur sauce.Αν σας φαίνονται ακριβά, τα μπιφτέκια του κρεοπώλη μπορείτε να αγοράσετε κατεψυγμένα.Συνοδεύεται ιδανικά, με πατάτες τηγανιτές.

Αρχή

Και κάπως έτσι ξεκινάω το δεύτερο blog μου, το "Cooking is Easy".Το θέμα, είναι φυσικά η μαγειρική.Θα γράφω κυρίως εύκολες συνταγές της εγχώριας αλλά και της διεθνής κουζίνας, που μπορεί να τις φτιάξει o οποιοσδήποτε.